понеділок, 19 грудня 2022 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступного року РФ може напасти на Молдову – глава розвідки

Наступного року РФ може напасти на Молдову – глава розвідки
У Молдові вважають, що РФ хоче отримати сухопутний коридор до Придністров'я. Фото: eastnews.ua

Наступного року Росія може напасти на Молдову.

Реалізація цього сценарію залежить від розвитку бойових дій в Україні, сказав керівник Служби інформації та безпеки Молдови Александру Мустяце, передає TVR Moldova.

"Питання не в тому, чи здійснить Російська Федерація новий наступ у напрямку молдовської території, а в тому, коли це станеться: чи то на початку року, у січні, лютому, чи то пізніше, у березні, квітні", – сказав глава молдовської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прелюдія перед вторгненням": у Молдові занепокоєні через "мінування" й "незалежність Придністровʼя"

За його інформацією, Росія хоче створити наземний коридор до невизнаного Придністров'я.

"Тоді ми можемо сказати, що так, вони мають намір дійти сюди. Що буде далі, їхні наміри щодо Кишинева, ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик", – додав Мустяце.

Він нагадав, що найбільший в Європі склад боєприпасів розташований у Кобасній у Придністров'ї. Росіяни охороняють його на максимальній потужності. Боєприпаси звідти можуть використати у можливому вторгненні.

Так звана Придністровська Молдавська Республіка має намір добиватися незалежності і приєднання до Росії. Про терміни приєднання поки що невідомо, випливає з заяви так званого керівника МЗС невизнаного Придністров'я Віталія Ігнатьєва.

У невизнаному Придністровʼї росіяни з кінця червня почали агітувати, щоб чоловіки підписували контракти зі збройними силами Російської Федерації. Оголошення про набір публікують в усіх ЗМІ, розповсюджують через поштові скриньки й розміщують у місцях загального користування.

Молдова на тлі російських погроз може попросити Україну розв'язати питання щодо невизнаного Придністров'я. Кишинів не має боєздатної армії.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року РФ може напасти на Молдову – глава розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі