середа, 23 травня 2018 06:06

"Наша дитина була схожа на рибу" - жінка народила немовля з рідкісним захворюванням
7

Дікша Камбл із Індії народилася дитину із сиреномелією або синдромом "русалки".

Через рідкісне захворювання дитина народилася зі зрощеними ногам. Дитина з'явилася природним шляхом у державній лікарні міста Бід штату Махараштра Західної Індії. Прожила лише 15 хвилин. Це друге померле немовля подружжя, повідомляє DailyMail.

Немовля не мало статевих органів та страждало на печінкову і легеневу недостатність.

Фото: Caters News Agency

За час восьмимісячної вагітності жінка проходила медичне обстеження лише один раз. Про стан дитини дізналися після пологів, коли побачили немовля.

"Ми з дружиною втратили нашу дитину. Ми ніколи не чули про таких дітей. Вона була схожа на рибу", - сказав батько Наноба Камбл.

Три роки тому вони втратили дитину, але з того часу народили здорову доньку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3-річна дитина випала з 5-го поверху, поки мати прибирала двір

Гінеколог Санджай Бансод каже, був шокований, коли побачив дитину з "хвостом" і вагою 1,4 кг.

Синдром "русалки" виявляють в одного з 60-100 тис. новонароджених. Причини патології невідомі.

"Це надзвичайно рідкісний випадок. Мама приїхала о 7 ранку, а до 9 ранку вона встигла народили. Ми очікували голову або ноги, але вийшло щось схоже на риб'ячий плавець. Всі були шоковані", - каже лікар.

Автор: Caters News Agency
 

"Ми з дружиною отримуємо поденну оплату, ледь зводимо кінці з кінцями. Коли наш первісток помер у перший же день свого життя, ми ходили на ультразвукові дослідженні під час другої вагітності. Цього разу ми сподівалися, що все буде добре. Нам сказали, що з дитиною якісь проблеми. Ми були готові до всього. Але тепер наше дитя померло і ми спустошені", - розповів Наноба.

У Китаї провели операцію з видалення зайвої ноги у дитини. Малюк народився з трьома нижніми кінцівками. Патологія виникла під час вагітності. Зайва нога була залишком частково сформованого паразитичного близнюка.

Подібне явище виникає, коли близнюки не можуть розділитися. Трапляється один раз на мільйон випадків.

Зараз ви читаєте новину «"Наша дитина була схожа на рибу" - жінка народила немовля з рідкісним захворюванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі