неділя, 10 листопада 2019 11:00

NASA показала ракету для польоту людини на Місяць у 2024 році

Автор: nasa.gov
  Ракетні двигуни RS-25 розроблялися спеціально для американської надважкої ракети SLS
Ракетні двигуни RS-25 розроблялися спеціально для американської надважкої ракети SLS

Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору встановило останній двигун на ракеті для польотів на Місяць.

Останній, четвертий двигун RS-25 встановлено на першому ступені надважкої ракети-носія SLS, з допомогою якої в 2024 році планується здійснити запуск пілотованого корабля Orion на Місяць, повідомив глава NASA Джим Брайденстайн у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бігали і падали на Місяці - архівне відео NASA

"Перший ступінь ракети SLS висотою 212 футів (65 метрів) з усіма чотирма приєднаними двигунами RS-25 є найбільшою відтоді, як NASA побудувала носій Saturn V для корабля "Аполлон", - написав Брайденстайн.

Ракетні двигуни RS-25 розроблялися спеціально для американської надважкої ракети SLS. Аналогічні установки вже були використані на космічному кораблі Space Shuttle. Версія RS-25 для SLS має більшу тягу і нову систему управління.

На розвиток марсіанської інфраструктури, щоб не тільки дістатися до Марсу, але і створити там стійку базу, знадобиться близько 20 років. Про це генеральний директор SpaceX Ілон Маск написав у блозі.

Зараз ви читаєте новину «NASA показала ракету для польоту людини на Місяць у 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі