пʼятниця, 08 листопада 2019 15:24

Ілон Маск готується створити місто на Марсі вже за 20 років

Ілон Маск готується створити місто на Марсі вже за 20 років
Маск готується створити місто на Марсі. Фото: SpaceX

На розвиток марсіанської інфраструктури, щоб не тільки дістатися до Марсу, але і створити там стійку базу, знадобиться близько 20 років.

Про це генеральний директор SpaceX Ілон Маск написав у блозі.

Стартова вартість польоту на орбіту Землі на кораблі StarShip дорівнює $2 млн, це дозволяє створити "самопідтримуване місто на Марсі" за розумні гроші. Щоб втілити цю ідею в життя, SpaceX має побудувати і запустити близько 1 тис. космічних кораблів протягом 20 років. Такий термін пов'язаний із тим, що планетарне вирівнювання дозволяє здійснювати реально досяжний політ на Марс раз на 2 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статки Ілона Маска шалено зросли за тиждень

Starship розрахований для багаторазового використання і в ідеалі здатен робити до трьох вильотів на день, тобто здійснювати понад 1 тис. польотів на рік. Це означає, що якщо у компанії буде близько 100 кораблів вантажопідйомністю до 100 т, то SpaceX зможе виводити на орбіту понад 10 млн т вантажу на рік.

Для порівняння: Маск зазначає, що якщо взяти до уваги всі вантажні космічні апарати, які зараз експлуатуються, то їхня загальна вантажопідйомність становить всього 500 т на рік, а ракети серії Falcon від самого SpaceX складають близько половини цього обсягу.

Ілон Маск пожертвував $1 млн на висадку дерев вна підтримку екологічної кампанії #TeamTrees.

.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск готується створити місто на Марсі вже за 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі