середа, 06 грудня 2017 15:51

Наркобарона ловили 3 тисячі силовиків

Наркобарона ловили 3 тисячі силовиків
Рохеріо 157 затримали під час широкомасштабної операції в Ріо. Фото: Clarin

2,9 тис. бразильських поліціянтів та армійців взяли участь в операції, під час якої затримали наркоторгівця Рохеріо Авеліно де Соузу. Він розвязав кримінальну війну в столиці країни Ріо-де-Жанейро.

Злочинець, відомий як "Рохеріо 157" вважається найбільш розшукуваним наркодилером в Ріо, повідомляє Clarin.

Де Соуза був лідером банди, котра розв'язала справжню нарковійну у нетрях бразильської столиці.

Самого ватажка "пов'язали" за звинуваченням у вбивствах, організації наркоторгівлі та торгівлі людьми.

Операція пройшла вранці 6 грудня. Чоловік навідався дo жінки в портовому районі столиці Арара. Там його і схопили.

Затримання наркобарона стало частиною операції з очищення Ріо-де-Жанейро від кримінальної імперії, котру побудувала банда "Рохеріо 157" у найбільшому приміському районі Рочінха.

Через конфлікт з іншою бандою у вересні цього року розв'язалася війна, в результаті якої загинули кілька осіб. Наприкінці вересня більше тисячі службовців намагалися взяти штурмом район Рочінха, але зазнали невдачі.

6 грудня поліціянти діяли за підтримки армії, цивільних загонів та загонів федеральної безпеки. Їм довелося розбирати міцні барикади. Ними злочинці перекрили вхід на територію району Рочінха та ще 3 кримінальних районів на північних околицях міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київську кав'ярню змусять змити портрет наркобарона

За рік в штаті Ріо-де-Жанейро від рук злочинців загинуло 4 тис. осіб, з них 124 правоохоронці. Останні кілька місяців наркоторгівці намагаються прорватися до складів зі зброєю, що належать армії. Службовці обгородилися барикадами. Там постійно чергують не менше 100 осіб.

Мотоциклом по підземному ходу під в'язницею "Альтиплано" тікав найвідоміший наркобарон Мексики Хоакін Гузман на прізвисько Коротун. Це сталося увечері 11 липня позаторік. Хтось із працівників тюрми дав йому план підземних тунелів. Коротун пробрався туди через підлогу в душі. Там був мотоцикл. Проїхав ним 1,5 км. Спіймали Гузмана через півроку.

Зараз ви читаєте новину «Наркобарона ловили 3 тисячі силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі