субота, 11 листопада 2017 18:39

Київську кав'ярню змусять змити портрет наркобарона

Власники закладу Pablo EspressoBar повинні прибрати мурал з портретом наркоторговця Пабло Ескобара до 12 листопада.

Їх зобов'язала це зробити Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Автор: Сергій Лойко/ukranews.com
  На вході в кафе Pablo EspressoBar відвідувачів зустрічає портрет наркобарона
На вході в кафе Pablo EspressoBar відвідувачів зустрічає портрет наркобарона

Про це повідомив заступник міського голови з питань самоврядування Олексій Резніков у Facebook, опублікувавши відповідь Держспоживстандарту на його запит з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У скандальній арці планували зробити вхід до бомбосховища, а в ньому - кафе" - депутат

Співробітники Держспоживстандарту відреагували на повідомлення у Facebook про можливу провокаційну рекламу. Побували в закладі з перевіркою і вирішили, що зображення наркоторговця є незаконним. У рекламі не можна використовувати зображення, які "порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності".

Автор: mediananny.com
  Кав'ярню Pablo EspressoBar відкрив актор і телерадіоведучий Андрій Джеджула з партнерами
Кав'ярню Pablo EspressoBar відкрив актор і телерадіоведучий Андрій Джеджула з партнерами

Кав'ярню Pablo EspressoBar наприкінці жовтня відкрив актор і телерадіоведучий Андрій Джеджула з партнерами. Він заявив, що на портреті біля входу в кафе зображено його портрет.

"Подивіться уважно, це ж одна із моїх ролей у театрі. Про якого наркобарона ви говорите?!", - заявив Андрій виданню "КП в Україні".

"На вході портрет колумбійського фермера", - "попалив контору" директор агентства ідей Djedjula Music Дмитро Колонський, який також є одним із засновників закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцмережі вибухнули обуренням щодо оформлення київського ресторану на Гелловін

У Pablo EspressoBar варять каву з Колумбії, Нікарагуа та Сальвадора. Зерна обсмажують у закладі. Увечері заклад перетворюється на бар - з алкоголем, музикою та кальяном.

Автор: bzh.life
  У Pablo EspressoBar  варять каву з Колумбії, Нікарагуа та Сальвадора
У Pablo EspressoBar варять каву з Колумбії, Нікарагуа та Сальвадора

Пабло Ескобар — колумбійський наркобарон, який увійшов у світову історію як один із найжорстокіших злочинців XX століття. Вбивав суддів, журналістів, знищував літаки, поліцейські дільниці та особисто страчував своїх жертв. Ескобар заробив величезні гроші на наркобізнесі. У 1989 році журнал Forbes оцінив його статки в $9 млрд.

У Колумбії продовжують боротися з трагічною спадщиною Ескобара. Наприклад, студенти кафедри журналістики університету ЄАФІТ в Медельїні створили сайт з історіями постраждалих від дій Медельїнського картелю. Викладач і редактор проекту Маурісіо Буйлес розповів, що коли студенти шукали родичів жертв наркобарона, то виявили, що навіть через 30 років вони живуть у страху, багато хто просто не захотів розповідати свої історії.

Зараз ви читаєте новину «Київську кав'ярню змусять змити портрет наркобарона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі