пʼятниця, 10 березня 2017 12:43

У в'язниці не обійтися без пістолета. Вона живе за законами банди

Сім найзухваліших втеч із тюрем за останні 10 років

24 січня 2017 року в бразильській тюрмі "Бауру" ув'язнені підняли бунт і влаштували пожежу. Майже 200 в'язням вдалося втекти. Поліція повернула в камери 79, решта – в розшуку

1. 3 січня 2017-го невідомі відкрили вогонь по охороні тюрми в місті Кідапаван на Філіппінах. У ній перебували 1511 ув'язнених, 158 із них утекли.

Поліція затримала чотирьох. Решту продовжують шукаюти.

2. 52 людини загинули й 12 отримали тяжкі поранення під час бунту у в'язниці "Топо-Чіко" в мексиканському місті Монтеррей 11 лютого торік.

В'язні організували пожежу. Були озброєні пістолетами й гранатами.

– Ми тричі передавали гроші, щоб племінник купив пістолет. Без нього у в'язниці не обійтися. Вона живе за законами банди. Влада говорить, що ніхто не втік, але місто патрулюють вертольоти. До нас приходили. Шукають утікачів, – каже тітка 19-річного ув'язненого за збут наркотиків.

У "Топо-Чіко" відбувають покарання 3800 засуджених. Приміщення розраховані щонайбільше на 2 тис. людей. Щомісяця кілька ув'язнених гинуть.

  Бунт в’язнів у бразильській тюрмі Alcacuz біля міста Натал 19 січня 2017 року.  Сталися масові бійки між двома бандитськими угрупованнями. У безладах загинули 18 людей
Бунт в’язнів у бразильській тюрмі Alcacuz біля міста Натал 19 січня 2017 року. Сталися масові бійки між двома бандитськими угрупованнями. У безладах загинули 18 людей

3. Мотоциклом по підземному ходу під в'язницею "Альтиплано" тікав найвідоміший наркобарон Мексики Хоакін Гузман на прізвисько Коротун. Це сталося увечері 11 липня позаторік.

Хтось із працівників тюрми дав йому план підземних тунелів. Коротун пробрався туди через підлогу в душі. Там був мотоцикл. Проїхав ним 1,5 км. Спіймали Гузмана через півроку.

4. Засуджений за потрійне вбивство Олексій Шестаков вертольотом утік із колонії суворого режиму неподалік російського міста Вологда 22 березня 2012 року.

Вертоліт найняли товариші Шестакова, колишні засуджені Олександр Русаков і Тетяна Важаліна. Взяли в заручники пілота, спустили мотузку над дахом в'язниці. По Шестакову стріляла охорона, але не влучила.

Спільників затримали за кілька днів.

5. 483 людини втекли з головної в'язниці міста Кандагар на півдні Афганістану 24 квітня 2011-го – підземним тунелем. Його п'ять місяців прокладали бойовики ісламського угруповання "Талібан".

6. 7 годин охоронці лондонської тюрми "Пентонвілль" не помічали, що зник в'язень Джулієн Шаторд.

27 березня 2009 року він заховався під дном фургона, що привіз злочинців. Увечері охоронці побачили на зйомці камери спостереження дивну тінь від машини. За три дні Шаторд прийшов у поліцейський відділок і здався.

Він відбував термін за підпал.

7. 5 липня 2007-го охоронці в'язниці мексиканського міста Четумаль затримали на прохідній 19-річну Марію Архону. Вона намагалася винести у валізі свого чоловіка 27-річного Хуана Раміреса Тіхеріну.

Охоронці помітили, що відвідувачка нервувала. Валіза була велика і важка. В ній лежав Хуан, одягнений у білі шкарпетки і труси. Чоловік зростом 178 см умістився у валізу розміром 90 на 50 см.

Він відбував 20-річний термін за незаконне володіння ­зброєю та участь у наркокартелі.

Зараз ви читаєте новину «У в'язниці не обійтися без пістолета. Вона живе за законами банди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі