вівторок, 19 березня 2024 11:53

Надання Україні ракет Taurus: Пісторіус зробив заяву

Надання Україні ракет Taurus: Пісторіус зробив заяву
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зробив заяву щодо передачі Україні ракет Taurus. Фото: gettyimages.com

Обговорюючи постачання крилатих ракет Taurus Україні, можна залишити поза увагою основні нинішні потреби Києва в обороні.

Про це перед проведенням чергового засідання у форматі "Рамштайн" заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомляє Tagesschau.

За його словами, насправді нагальними питаннями зараз є достатня кількість артилерійських боєприпасів, далекобійна артилерія та протиповітряна оборона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін особисто проведе наступне засідання у форматі "Рамштайн" - Пентагон

"Той факт, що секретна інформація із засідання просочилася назовні, є частиною цієї какофонії. Кожен намагається заявити про себе своєю поведінкою, зіграти у свою гру", - сказав Пісторіус.

Він вважає, що від дебатів щодо ракет Taurus може бути шкода.

"Перш за все, ця дискусія вже кілька місяців доводиться до крайності. Це право кожного, хто цього хоче. Ми не повинні були доходити до того, щоб виключити його раз і назавжди. Однак я вважаю, що має бути зрозуміло, що підтримка України в інших галузях важливіша", - додав Пісторіус.

Канцер Німеччини Олаф Шольц після зустрічі у форматі Веймарського трикутника з французьким президентом Еммануелем Макроном та прем'єром Польщі Дональдом Туском, що пройшла в Берліні, заявив про посилену підтримку для України.

За словами Шольца, союзники мають намір постачати більше зброї для України з усього світового ринку, нарощувати виробництво військової техніки, співпрацюючи з партнерами всередині України, поставити більше артилерії в рамках угоди з НАТО, також збільшити прихильність у межах ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Надання Україні ракет Taurus: Пісторіус зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі