вівторок, 22 березня 2022 20:41

Спецтема: Війна Росії проти України

На саміті НАТО обговорять можливе застосування Росією хімічної чи біологічної зброї

На саміті НАТО обговорять можливе застосування Росією хімічної чи біологічної зброї
На саміті НАТО обговорять ймовірне застосування РФ хімічної зброї. Фото: pixabay.com

На саміті країн НАТО обговорюватимуть реакцію Заходу на можливе застосування Росією хімічної, кібер, біологічної чи ядерної зброї у війні проти України.

На зустріч глав країн-членів Північноатлантичного альянсу, яка має відбутися 24 березня, прибуде президент США Джо Байден, пише New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіація та хімічна зброя: військовим ЗСУ влаштували навчання на кордоні

Ворог намагається просунутися вздовж усієї лінії фронту, яка протягнулася на понад 1,6 тис. км. Тож Захід переймається готовністю країни-окупантки використати нетрадиційну зброю.

"Президент Байден готується відправитися на саміт НАТО цього тижня в Брюсселі, де західні союзники, як очікується, обговорять, як вони відреагують, якщо Росія використовуватиме хімічну, біологічну, кібер або ядерну зброю" - зазначають у виданні.

Високопосадовці США та України готуються до можливого застосування Росією хімічної зброї. Представник Пентагону Джон Кірбі заявив у неділю програмі "Цей тиждень" ABC, що США "не бачили нічого, що вказувало б на неминучу хімічну або біологічну атаку прямо зараз", але підкреслили, що департамент "дуже, дуже уважно стежить за цим".

Міністерство оборони Великої Британії теж вважає, що Росія може планувати застосувати хімічну або біологічну зброю в Україні, щоб інсценувати атаку на власні війська.

Зараз ви читаєте новину «На саміті НАТО обговорять можливе застосування Росією хімічної чи біологічної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі