пʼятниця, 04 лютого 2022 14:45

Радіація та хімічна зброя: військовим ЗСУ влаштували навчання на кордоні
8

На міжнародному пункті пропуску через державний кордон України "Гоптівка" 3 лютого розпочалися збори з військовими радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) Збройних сил України.

Про це повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ.

Фото: ЗСУ

"На Міжнародному пункті пропуску провели заняття з порядку роботи та обслуговування стаціонарних комплексів автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин і ядерних матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час заняття фахівці РХБЗ Держприкордонслужби представили новітні зразки озброєння та техніки. Їх використовують під час радіаційного контролю з виявлення незаконного переміщення джерел іонізувального випромінювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія ОБСЄ дослідила ситуацію щодо витоку хімікатів в окупованій Горлівці

Також відбувся стіл, присвячений розгляду новітніх зразків техніки та засобів РХБЗ, а також обміну досвідом між різними структурними підрозділами підтримки військ РХБЗ та іншими складовими Сил оборони.

"Основна мета проведення фахового збору представників військ РХБЗ - це необхідність постійного нарощування практичних вмінь та навичок у виконанні функціональних обов'язків з планування хімічного, біологічного, радіаційного та ядерного захисту військ (сил) у ході застосування ЗСУ та складових сил оборони", - зазначив начальник відділу екологічної безпеки та цивільного захисту командування сил підтримки ЗСУ Юрій Ситник.

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що на Сході України перебувають 120 працівників американських приватних військових компаній, які привезли хімічну зброю і готують провокацію.

За його словами, американці "обладнують вогневі об'єкти в житлових будинках і на соціально значущих об'єктах, готують українські сили до спеціальних операцій та активних бойових дій". Жодних підтверджень своїх слів Шойгу не надав.

У МЗС України та Міноборони це назвали "російською дезінформацією".

Зараз ви читаєте новину «Радіація та хімічна зброя: військовим ЗСУ влаштували навчання на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі