вівторок, 18 червня 2024 16:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти активізувалися на Луганщині та хочуть захопити Борову - 3-я штурмова бригада

Окупанти активізувалися на Луганщині та хочуть захопити Борову - 3-я штурмова бригада
Окупанти активізувалися на Луганщині. Фото: AP

Ворог активізувався на Луганщині і намагається захопити населений пункт Чернещина - Першотравневе, з подальшим захопленням населеного пункту Борова.

Росіяни посилюють атаки, щоб вийти на кордони Луганщини. Це підтвердили захисники 3-ї окремої штурмової бригади в Telegram.

"Смуга фронту Третьої штурмової на Харківщині, що межує з Луганщиною - сьогодні одна з найінтенсивніших ділянок наступу ворога. Найближче завдання окупантів - вийти до н.п. Чернещина - Першотравневе, з подальшим захопленням н.п. Борова", - йдеться у повідомленні.

Захисники повідомили, що ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю.

Зокрема, проти підрозділів українських бійців - 3-тя і 144-та дивізії 20-ї армії РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за добу вразили 13 районів зосередження особового складу і техніки росіян - Генштаб

Від травня бійці 3-ї штурмової знищили вже близько 1068 росіян, ще майже 2292 - це "трьохсоті".

Захисники додали, що на штурми наших позицій противник кидає цілі взводи та роти особового складу.

"Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили у кількості 250-400 солдат ЗС РФ щотижня", - повідомили в бригаді.

Військові 3-ї штурмової відзначили, що попри переважаючу кількість супротивника та відсутність резервів, бригада продовжує вже понад місяць утримувати визначені рубежі.

На Донбасі російські окупанти могли взяти під контроль село Новоолександрівка.

Це створює загрозу для одного з основних шляхів постачання Сил оборони на сході, повідомило 18 червня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Окупація ворогом Новоолександрівки Донецької області дозволить РФ наблизитися до дороги Т-05-04, яка є одним з основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти активізувалися на Луганщині та хочуть захопити Борову - 3-я штурмова бригада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі