середа, 22 грудня 2021 09:53

У МЗС відповіли на обвинувачення російської влади щодо хімічної зброї та американських інструкторів

У МЗС відповіли на обвинувачення російської влади щодо хімічної зброї та американських інструкторів
У МЗС закликали російську владу перейти в конструктивне русло. Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ України заперечило звинувачення, які звучали під час засідання колегії міністерства оборони Російської Федерації.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, яку опублікувала "Європейська правда".

"Заяви міністра оборони про нібито хімічні речовини, інструкторів американських приватних військових компаній, обстріли житлових кварталів на Донбасі - чергові приклади масованої російської дезінформації. Росія продовжує створювати інформаційне прикриття для можливих подальших провокацій її військ на українській території", - сказав він.

МЗС України закликало керівництво Росії припинити висувати ультиматуми та повернутися в конструктивне русло. Це справді підтвердить задеклароване російським президентом на засіданні колегії прагнення вирішити конфлікт політико-дипломатичними методами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні прокоментував слова Шойгу про "американську хімзброю" на Донбасі

"Першим кроком має стати початок виконання Росією Мінських домовленостей і домовленостей лідерів нормандського формату. Припинення російської збройної агресії проти України і відмова РФ від логіки конфронтації стане найкращою гарантією безпеки на Європейському континенті", - підсумував Ніколенко.

Міністр оборони країни-агресора РФ Сергій Шойгу заявив, що на Сході України перебувають 120 працівників американських приватних військових компаній, які привезли хімічну зброю і готують провокацію. Про це Шойгу доповів на нараді з Путіним.

Також російський міністр заявив, що американці "обладнують вогневі об'єкти в житлових будинках і на соціально значущих об'єктах, готують українські сили до спеціальних операцій та активних бойових дій".

Зараз ви читаєте новину «У МЗС відповіли на обвинувачення російської влади щодо хімічної зброї та американських інструкторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі