вівторок, 15 листопада 2022 14:18

Спецтема: Війна Росії проти України

На саміті G20 "набирає силу" консенсус засудження вторгнення Росії в Україну – Шольц

На саміті G20 "набирає силу" консенсус засудження вторгнення Росії в Україну – Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про посилення консенсусу навколо засудження війни РФ проти України. Фото: facebook.com/olafscholz

На саміті G20 в Індонезії спостерігаються обнадійливі ознаки консенсусу з приводу того, що війна Росії проти України неприйнятна.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на "полях саміту" на Балі, пише Reuters.

Він зазначив, що може дійдуть згоди і з приводу того, що ядерну зброю не повинні використовувати.

"Це консенсус, який тут набирає силу", – сказав Шольц журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ображений Лавров на G20 зробив заяву про Зеленського, Захід і переговори

Відповідаючи на запитання про розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, Шольц сказав: "Він стояв біля мене і сказав кілька речень, така була розмова".

Окрім того, канцлер Німеччини зазначив, що продовжить розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб знайти рішення для припинення війни проти України.

15 листопада на індонезійському острові Балі розпочався дводенний саміт лідерів країн "Великої двадцятки", на якому багато уваги приділять Україні.

Президент Володимир Зеленський вже виступив перед лідерами G20 онлайн. Назвав 10 умов закінчення війни Росії проти України. Також попередив, що більше ніяких домовленостей типу "Мінська-3" не буде. Президент пояснив, що Україна не дасть РФ можливості перечекати та наростити сили.

Російський диктатор Володимир Путін не приїде на саміт і не виступить на ньому навіть віддалено. Російську делегацію очолив міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Зараз ви читаєте новину «На саміті G20 "набирає силу" консенсус засудження вторгнення Росії в Україну – Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі