середа, 10 січня 2024 16:17

Міністр оборони Італії виступив за переговори України та Росії

Міністр оборони Італії виступив за переговори України та Росії
Міністр оборони Італії Гвідо Кросетто заявив, що "прийшов час для дипломатії". Фото: Wikimedia

Міністр оборони Італії Гвідо Кросетто виступив за переговори між Росією і Україною.

Він сказав, що настав час для дипломатії "прокласти шлях до миру". Заявив про це під час виступу у парламенті, передає Reuters.

Кросетто додав, що тверда підтримка України з боку Заходу має вирішальне значення для забезпечення серйозних переговорів.

Міністр вважає, що український контрнаступ 2023 року не дав бажаного результату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський затвердив список переговорників щодо гарантій безпеки для України

"На військову ситуацію потрібно дивитися реалістично. З цієї точки зору, здається, що настав час для гострої дипломатії, поряд з військовою підтримкою, тому що є ряд важливих сигналів, що надходять з обох сторін", - сказав Крозетто.

На його думку, РФ поступово демонструє готовність до переговорів і захисту своєї економіки. А позиція України менш безкомпромісна, ніж раніше.

"Це все необхідно враховувати на шляху до переговорів щодо припинення конфлікту та подальшого процесу нормалізації відносин не лише Росії з Україною, а й із західними країнами", - сказав міністр.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк сказав, що Росія досі хоче повної капітуляції України, тож мирні переговори неможливі.

Переговорний процес буде мати вигляд, як спроба ще раз примусити Україну капітулювати, визнати окупацію території, відмовитися від суверенітету і поступово деградувати у бік маріонеткової держави.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Італії виступив за переговори України та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі