неділя, 24 грудня 2023 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ хоче повної капітуляції - у Зеленського прокоментували можливість переговорів

РФ хоче повної капітуляції - у Зеленського прокоментували можливість переговорів
Переговорних позицій зараз немає. Фото: eastnews.ua

Росія досі хоче повної капітуляції України, тож мирні переговори неможливі.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк сказав про це в ефірі телеканалу Freeдом.

"Сьогодні жодні переговори з Росією неможливі, тому що РФ виставляє як початкову диспозицію ультиматум – ви повинні капітулювати. Тобто, поки Росія не зазнає поразки або поки не опиниться в повноцінній ізоляції, Російська Федерація не піде на переговори. Вона не готова програвати війну, тому переговорних позицій немає", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на заяву Путіна про "переговори"

В іншому випадку переговорний процес буде мати вигляд, як спроба ще раз примусити Україну капітулювати, визнати окупацію території, відмовитися від суверенітету і поступово деградувати у бік маріонеткової держави.

"І рано чи пізно Росія доокупує, дозахопить цю територію. Ось переговорний процес, який би влаштував Російську Федерацію. Все інше її не влаштовує", - підсумував Подоляк.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ. І нібито це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче повної капітуляції - у Зеленського прокоментували можливість переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі