вівторок, 03 листопада 2020 21:49

Міліція не побачила злочину в тому, що сину Лукашенка видали автомат

Міліція не побачила злочину в тому, що сину Лукашенка видали автомат
Публікували відео того, як Лукашенко та його син ходили з автоматами. Фото: Reuters

У Білорусі не визнали порушенням те, що неповнолітній Микола Лукашенко ходив з автоматом 23 серпня.

У Могильовському обласному управлінні міліції заявили про це у відповідь на звернення правозахисника Олександра Хамратау, повідомляє "Радіо Свобода".

Хамратау вказав, що це вважається незаконним носінням вогнепальної зброї. Він попросив провести перевірку та притягнути винних до відповідальності.

Відео з озброєним сином самопроголошеного сина Олександра Лукашенка опублікувала пресслужба Лукашенко.

"Інформація про кримінальну або адміністративну відповідальність за зберігання та носіння зброї є конфіденційною і не підлягає поширенню третім особам", - вказав заступник начальника управління Володимир Рижанков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко під час акцій протесту в Мінську знову взяв до рук автомат

Хамратау попросив прокуратуру розібратися з $15 тис, які Олександр Лукашенко нібито особисто зняв з рахунку держпідприємства і передав опозиціонеру за проживання за кордоном. Вважає, що це зловживання службовим становищем та зловживання владою.

В обласній поліції сказали, що правозахисник повинен звернутися до органів попереднього слідства з таким питанням.

23 серпня Лукашенко продемонстрував войовничість екстравагантнішим способом. Коли протестувальники розійшлися з-під резиденції, він прилетів туди на гелікоптері та вийшов із нього з автоматом.

Як президент Білорусі ще був у повітрі, він артистично давав команди пілоту, а потім подивився у вікно і сказав: "Розбіглися пацюки". Насправді ніхто не розбігався, бо тоді акція біля палацу вже завершилася.

Крім цього, Лукашенка супроводжував його син 15-річний Микола у військовому екіпіруванні та з автоматом. Чи залишив Олександр Григорович цього разу хлопця у спокої, пресслужба не повідомляє.

Зараз ви читаєте новину «Міліція не побачила злочину в тому, що сину Лукашенка видали автомат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі