вівторок, 17 серпня 2021 00:03

"Ми були готові до швидкого захоплення Афганістану" - Байден звернувся до американців

"Ми були готові до швидкого захоплення Афганістану" - Байден звернувся до американців
Байден звернувся до американців з приводу подій в Афганістані. Фото: Reuters

Сполучені Штати Америки були готові до швидкого приходу та захопленню "Талібаном" всій території Афганістану.

"Якби американські військовослужбовці не покинули території Афганістану, це могло б привести до збільшення масштабу конфлікту в країні, в зв'язку з чим знадобилися б тисячі додаткових військових", заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час його виступу.

На думку Байдена, продовження присутності США в Афганістані грало би на руку Китаю та Росії.

"Наші реальні стратегічні конкуренти Китай та Росія дуже хотіли б, щоб ми надалі нескінченно витрачали мільярдні ресурси та спрямовували нашу увагу на стабілізацію Афганістану", - відзначив президент США.

Лідер країни пояснив, чому було прийнято рішення повернути військовослужбовців додому.

"США не будуть воювати за Афганістан, якщо Афганістан не воюватиме за себе", - сказав Байден.

Він додав, що "більше жоден американець не загине в цій країні".

Він тривалий час наголошував, що метою Вашингтона у країні було попередження терористичної загрози для Сполучених Штатів Америки, а не побудова держави та створення демократії.

Президент США підкреслив, що терористична загроза для Америки нині не локалізована в Афганистані, і що Вашингтон здатен ефективно боротись із такими загрозами без розміщення військових у відповідних країнах.

США повідомили Талібан, що у разі його нападу на американських службовців або зриву операцій, Вашингтон вдасться до швидкої та рішучої відповіді.

"США були готові до швидкого колапсу в Афганістані, який спостерігається зараз", - заявив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український літак не може вилетіти з Кабулу

Офіційний представник "Талібану" зателефонував на BBC в прямому ефірі, щоб спробувати розвіяти побоювання міжнародного співтовариства щодо їх вторгнення в Афганістан. Він сказав, що ті, хто живе в Кабулі і Афганістані, не повинні боятися талібів, оскільки вони "хочуть мирної передачі влади".

Зараз ви читаєте новину «"Ми були готові до швидкого захоплення Афганістану" - Байден звернувся до американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі