понеділок, 16 серпня 2021 21:06

Український літак не може вилетіти з Кабулу

Український літак не може вилетіти з Кабулу
Глава МЗС України назвав ситуацію критичною. Фото: Reuters

В аеропорту Кабулу знаходиться другий український літак, але він не може звідти вилетіти.

Ситуації в аеропорту залишається критичною. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Зараз найбільша проблема в тому, що у нас є борт, який там знаходиться і який не може вилетіти. Якщо в Кабулі ти зараз відкриєш двері літака - у тебе за дві секунди буде повний салон, і люди будуть лежати, і це буде незрозуміло хто", - додав глава МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 60 країн вимагають евакуації людей з Афганістану

Кулеба відзначив, що Україна готова брати на вільні місця громадян інших держав, навіть Афганістану, як це проходило з першим рейсом.

За словами міністра, деякі ЗМІ поширюють інформацію, що МЗС комусь не пропонує евакуацію з Афганістану. Він назвав цю інформацію "абсолютною маніпуляцією" та закликав українців звертатися в посольства України в Таджикистані, Пакистані і заявляти про своє місцезнаходження.

Український літак, який перебував в Афганістані, забрав із Кабула громадян України, Нідерландів, Хорватії, Білорусі й Афганістану.

В Афганістані, де владу захопили бойовики руху "Талібан", перебувають 50 громадян України. Майже з усіма встановили зв'язок. Дипломати уточнюють, хто з них бажає евакуюватися.

Зараз ви читаєте новину «Український літак не може вилетіти з Кабулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі