середа, 08 червня 2022 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Меркель пояснила, чому не поїхала до Бучі

Меркель пояснила, чому не поїхала до Бучі
Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель. Фото: скріншот з відео

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель обрала поїздку в Італію, а не в Бучу Київської області, щоб "дати зрозуміти: вона більше не канцлер".

"Ця поїздка була дуже важливою для мене, для мого процесу відокремлення від політики", - сказала Меркель в інтерв'ю каналу ARD, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель висловила солідарність з Україною після багатомісячного мовчання

У квітні Меркель розкритикували за те, що вона відвідала Італію невдовзі після звістки про звірства в Бучі, а не прийняла запрошення відвідати Україну.

У півторагодинному інтерв'ю Меркель сказала, що знала, що поїздка викличе суперечності. Однак цим вона хотіла дати зрозуміти, що вона більше не канцлер.

У квітні президент України Володимир Зеленський запросив Ангелу Меркель і експрезидента Франції Ніколя Саркозі, які дружили з президентом країни-агресорки РФ Володимиром Путіним, до Бучі. Президент закликав на власні очі побачити, до чого призвела їхня політика поступок Росії.

Меркель не вважає себе винною у тому, що Росія розпочала повномасштабну агресію проти України. Вона заявила, що "неможливо було створити таку архітектуру безпеки, яка цьому б запобігла".

Зараз ви читаєте новину «Меркель пояснила, чому не поїхала до Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі