понеділок, 08 травня 2017 10:09

Макрон став президентом Франції - офіційно

Макрон став президентом Франції - офіційно
Еммануель Макрон - президент Франції Фото: Главком

Міністерство внутрішніх справ Франції офіційно визнало Еммануеля Макрона переможцем президентських виборів у Франції, передає UNN з посиланням на ВВС.

"За підсумками підрахунку 99,9% бюлетенів кандидат-центрист Еммануель Макрон набрав 66,06%, а його суперниця Марін Ле Пен — 33,94%", — йдеться в повідомленні.

Підрахували майже всі бюлетені на дільницях на території Франції та за кордоном. Розрив між кандидатами складає 33%. Це більше, ніж прогнозували передвиборчі опитування. Водночас близько 25% французів не проголосували за жодного кандидата.

"Сьогодні ви перемогли, перемогла Франція. Всі говорили нам, що це неможливо, але вони не знають Францію", - сказав Макрон, виступаючи перед прихильниками біля Лувру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марін Ле Пен офіційно визнала свою поразку на виборах

Лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен, виступаючи на мітингу після оголошення результатів голосування, привітала Еммануеля Макрона з перемогою та побажала йому успіхів на посаді глави держави.

У Франції в неділю проходив другий тур виборів президента країни. На пост голови держави претендують лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон та кандидат від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Зараз ви читаєте новину «Макрон став президентом Франції - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі