середа, 30 січня 2019 09:43

Мадуро погодився на переговори з опозицією

Мадуро погодився на переговори з опозицією
Ніколас Мадуро готовий сісти за стіл переговорів. Фото: expres.online

Президент Венесуели Ніколас Мадуро готовий сісти за стіл переговорів із опозицією та провести дострокові вибори.

"Я готовий сісти за стіл переговорів із опозицією, щоб ми поговорили на благо Венесуели - для світу та її майбутнього", - розповів Мадуро в інтерв'ю "РИА Новости".

Він також зазначив, що у світі є "кілька урядів та організацій", які закликають до діалогу в Венесуелі.

"Уряди Мексики, Уругваю, Болівії, Росії, Ватикану, деякі європейські уряди підтримують (заклик до) діалогу. Я відправляю офіційні листи, щоб вони підтримали діалог в Венесуелі - де вони хочуть, коли хочуть і в тій формі, в якій хочуть".

Водночас венесуельський диктатор готовий навіть до зустрічі із президентом США Дональдом Трампом, "де він захоче і з будь-яким порядком денним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія планує вивести 20 тонн золота з Венесуели

"Більш того: я впевнений, якщо ми побачимося і поговоримо, то буде зовсім інша історія. Але думаю, що нам не дозволять", - заявив Мадуро.

Він також зазначив, що підтримує проведення дострокових виборів до парламенту, який наразі підконтрольний опозиційним силам.

"Було б дуже добре провести більш ранні парламентські вибори, це була б дуже хороша форма політичної дискусії, гарне рішення з народним голосуванням. Я би був згоден і підтримав, якби це було зроблено раніше, якби раніше були проведені вибори в Національну асамблею".

23 січня у Венесуелі громадяни вийшли на протест проти президента Ніколаса Мадуро. Лідер опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом країни. Національна асамблея призначила Гуайдо виконувачем обов'язків президента.

Його легітимність офіційно підтримав президент США Дональд Трамп. Також це заявили Бразилія, Парагвай, Колумбія, Перу, Чилі та Канада. Гуайдо підтримала Організація американських держав. Президент Венесуели Ніколас Мадуро захотів розірвати дипломатичні відносини з США.

Німеччина та Іспанія закликали Мадуро оголосити про проведення нових виборів президента протягом восьми днів, інакше вони визнають легітимним лідером Гуайдо. Ніколас Мадуро порадив Європі відмовитися від ультиматуму та "не робити помилок".

Зараз ви читаєте новину «Мадуро погодився на переговори з опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі