понеділок, 04 липня 2016 01:45

Лукашенко пообіцяв нарощувати військову потужність Білорусі

Лукашенко пообіцяв нарощувати військову потужність Білорусі
Фото: sb.by

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко обіцяє продовжувати зміцнювати армію Білорусі. Про це він заявив сьогодні в ході військового параду на честь Дня Незалежності країни, пише "Белта".

"Історичний досвід показує, що дипломатією без ефективної оборонної системи захистити країну неможливо. Сила держави полягає у здатності передбачити і попередити небезпеку", - заявив Лукашенко, додавши, що зараз в арсеналі міжнародних відносин одним з основних аргументів залишається військова сила.

"Означає будь-яку державу, де народ дорожить цілісністю і незалежністю своєї країни, повинна вміти захистити себе. Тому в Білорусі продовжиться зміцнення армії, оснащення її самими сучасними зразками озброєння і техніки", - пообіцяв президент Білорусі.

Лукашенко відзначив наявність на озброєнні білоруської армії реактивних систем залпового вогню "Полонез". "Це сучасна грізна зброя. Її наявність є найважливішим чинником стратегічного стримування від спроб розмови з нашою країною з позиції сили", - упевнений він.

Раніше повідомлялося, що Білорусь посилює заходи прикордонної безпеки на південному і західному напрямку. Там виставлені нові підрозділи, створюється інтегрована система охорони кордону, впроваджуються сучасні зразки озброєння і техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко і Папа Римський під час зустрічі обговорили ситуацію на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пообіцяв нарощувати військову потужність Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі