неділя, 26 травня 2024 10:28

Лідер Тайваню запропонував Пекіну переговори

Лідер Тайваню запропонував Пекіну переговори
Лай Чінте запропонував Пекіну переговори. Фото: @ChingteLai

Президент Тайваню Лай Чінте після дводенних масштабних навчань китайської армії навколо острова знову запропонував Пекіну переговори.

Він висловив сподівання на взаєморозуміння і примирення з Китаєм. Про це повідомили Reuters.

Виступаючи на зборах своєї правлячої Демократичної прогресивної партії у південному місті Тайнань, Лай закликав Китай "розділити з Тайванем велику відповідальність за регіональну стабільність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відповів на рішення Міжнародного суду ООН заборонити наступ на Рафах

Лай також сказав, що "з нетерпінням чекає на посилення взаєморозуміння та примирення з Китаєм через обміни і співпрацю", що дасть змогу досягнути взаємної вигоди та миру і спільного процвітання.

"Міжнародна спільнота не сприйме жодну країну, яка збурює хвилі у Тайванській протоці та руйнує регіональну стабільність", - заявив він.

Китай, який вважає Тайвань своєю територією, у минулий четвер і п'ятницю провів військові навчання. У Пекіні заявили, що це "покарання" після інавгураційної промови Лая у понеділок, яку Китай засудив як ще один поштовх до формальної незалежності острова.

Пекін задіяв на навчаннях понад 60 літаків і майже три десятки кораблів.

Протягом останніх чотирьох років Китай проводить регулярні військові навчання й патрулювання навколо Тайваню.

Зараз ви читаєте новину «Лідер Тайваню запропонував Пекіну переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі