субота, 25 травня 2024 09:45

Імітували атаки бомбардувальників: Китай завершив військові навчання біля Тайваню

Імітували атаки бомбардувальників: Китай завершив військові навчання біля Тайваню
Китайські війська провели навчання біля Тайваню. Фото: rbc.ua

Китайські війська завершили дводенні навчання навколо Тайваню.

Військові КНР імітували атаки бомбардувальників та відпрацьовували абордаж кораблів. Про це повідомляє Reuters.

За даними Міноборони Тайваню, Пекін задіяв понад 60 літаків і майже три десятки кораблів.

Китай, який вважає Тайвань своєю територією, розпочав навчання через три дні після того, як Вільям Лай став новим президентом острова. Його Пекін називає "сепаратистом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайвань переводить війська у підвищену бойову готовність

У Китаї заявили, що ці навчання є "покаранням" за інавгураційну промову Лая в понеділок, в якій він зазначив, що обидва береги Тайванської протоки "не підпорядковуються один одному". Китай розцінив цю заяву як декларацію того, що дві країни є окремими державами.

Окрім того, Лай неодноразово пропонував переговори з Китаєм, але отримував відмову. За його словами, тільки народ Тайваню може вирішувати своє майбутнє. Лай також відкидає претензії Пекіна на суверенітет. Уряд Тайваню засудив навчання і заявив, що не піддасться тиску Китаю.

У п'ятницю 46 китайських військових літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка раніше слугувала неофіційним бар'єром між двома сторонами, повідомили в міністерстві оборони Тайваню. Там заявили, що виявили 62 китайські літаки і 27 кораблів ВМС.

Окрім того винищувачі Су-30 і ядерні бомбардувальники H-6 пролетіли над регіоном, а також над протокою Баші, яка відокремлює Тайвань від Філіппін. Видання нагадує, що Китай протягом останніх чотирьох років регулярно проводить військові навчання навколо Тайваню.

Бомбардувальники військово-повітряних сил Китаю під час навчань відпрацювали завдання бомбових ударів по цілях поблизу острова Тайвань.

У маневрах навколо Тайваню задіяні сухопутні, військово-морські, військово-повітряні та ракетні сили КНР. Китай вважає Тайвань своєю територією та ніколи не виключав можливості отримання контролю над островом за допомогою сили.

Зараз ви читаєте новину «Імітували атаки бомбардувальників: Китай завершив військові навчання біля Тайваню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі