вівторок, 19 липня 2016 10:48

Кожен 4-ий росіянин мріє про еміграцію - соцопитування

Кожен 4-ий росіянин мріє про еміграцію - соцопитування
axes.pro

25% відсотків росіян замислюються про еміграцію за межі колишнього СРСР.

Про це свідчать дані соцопитування російського "Левада-центру", проведеного в травні 2016 року в 48 регіонах країни, передає "КоммерсантЪ". Серед головних причин такої ситуації - "кращі умови життя за кордоном" та нестабільна економіка Росії, зазначає видання. Соціологи вважають, що дані відображають не реальне бажання певних груп громадян виїхати, але їх невдоволення ситуацією в країні.

"Як правило, виїхати хочуть молоді люди, які просто хотіли б подивитися світ, і ті, хто не бачить для себе перспектив тут", - розповів виданню гендиректор центру Лев Гудков.

Водночас реально емігрують лише 0,5% росіян. Експерт центру Олена Кисельова пов'язує це з відсутністю фінансової можливості поїхати з країни в більшості росіян.

"Криза - це стимул змінити країну (проживання. - Gazeta.ua), але він також обмежує фінансові можливості для еміграції", - зазначила вона в розмові з виданням.

Також опитування продемонструвало, що близько 50% росіян не переймаються тим, що їхні співвітчизники, в тому числі й представники влади, відпочивають на Заході, купують там майно, мають банківські рахунки та навчають там своїх дітей. 26% вважають це нормальним явищем. Роздратування через це відчувають 23% громадян РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни стали менше ненавидіти США - "Левада-центр"

Нагадаємо, раніше "Левада-центр" з'ясував, що 69% росіян вважають США загрозою для інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Кожен 4-ий росіянин мріє про еміграцію - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі