понеділок, 05 липня 2021 10:52

Котам заборонили виходити на вулицю. Власників штрафуватимуть

Котам заборонили виходити на вулицю. Власників штрафуватимуть
Якщо тварину помітять на чужій території, початковий штраф становитиме $91. Фото: pixabay.com

В Австралії влада міста Нокс заборонила власникам котів випускати домашніх улюбленців на вулицю. З 1 жовтня котів радять тримати в оселях, сараях, гаражах або спеціальних вольєрах.

Обмеження запроваджують, щоб домашні тварини не полювали на диких птахів, опосумів і рептилій, пише Daily Mail. Господарі мають стежити, щоб коти не покидали територію їхньої власності та перебували винятково в межах двора. Упродовж перших шести місяців дії нової ініціативи власникам розсилатимуть попередження в разі порушень.

"Це несправедливо щодо тварин. Це як поселити тигра в зоопарку. Водночас шкоди диким тваринам завдають і сови", – заявляють власники котів.

Після шести місяців перехідного терміну обмежень власників котів почнуть штрафувати. Якщо тварину помітять на чужій території, початковий штраф становитиме $91. За систематичних порушень штраф збільшать до $500.

Мер міста Ліза Купер не підтримує цього рішення. Вона ініціювала компроміс – запровадження комендантської години для котів, але його не підтримали депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях комунальники влаштували кота на роботу

У Києві правоохоронці патрулюють парки, сквери й лісопаркові зони задля виявлення неналежного вигулу домашніх тварин. Серед основних вимог - носіння собакою намордника та наявність повідка на вулиці. Вигулювання собак без повідків і намордників тягне за собою попередження або штраф від 17 грн до 51 грн. Повторне порушення впродовж року - штраф від 51 грн до 85 грн із конфіскацією тварини.

Зараз ви читаєте новину «Котам заборонили виходити на вулицю. Власників штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі