четвер, 01 липня 2021 13:56

Поліцейські влаштували облави на собачників
3

У Києві правоохоронці патрулюють парки, сквери та лісопаркові зони з метою виявлення неналежного вигулу домашніх тварин.

Про це повідомила пресслужба поліції столиці.

Фото: Нацполіція

"Правоохоронці проводять бесіди з населенням та наголошують на необхідності дотримання відповідних правил вигулу домашніх тварин, а у випадку виявлення порушень складають адміністративні протоколи", - йдеться в повідомленні.

Серед основних вимог - носіння собакою намордника та наявність повідка під час вигулу тварини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хочу жити в лайні" - вигадали незвичний спосіб боротьби із собачими екскрементами

"Співробітники поліції під час бесіди звертають увагу громадян на рішення Київради "Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками і котами в Києві". Лише за минулу добу на 22 особи склали протоколи", - додали правоохоронці.

Вигулювання собак без повідків і намордників тягне за собою попередження або накладення штрафу розміром від 17 до 51 грн. Повторне порушення протягом року - це штраф від 51 до 85 грн з конфіскацією тварини.

Поблизу дитячого садка в Оболонському районі Києва бультер'єр загриз чихуахуа. Господарка вбитої тварини стверджує, що власник пса "не намагався його відтягнути або сказати "фу", він просто байдуже пішов далі, попиваючи пиво". У мережі пишуть, що чоловік раніше судимий і його бояться сусіди. А розірвана тварина - не перша жертва бультер'єра.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські влаштували облави на собачників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі