четвер, 23 січня 2020 11:54

Коронавірус міг перейти до людини від змій

Коронавірус міг перейти до людини від змій
Коронавірус міг перейти до людини від змій. Фото: Reuters

Смертельний коронавірус, який поширюється світом із Китаю, міг перейти до людей від змій.

Таке припущення висловили вчені, повідомляє Daily Mail.

Вірус, подібний до атипової пневмонії, уперше з'явився у місті Ухані місяць тому. Як наслідок загинули 17 осіб, інфікувалися понад 600. До того ж такі випадки виявили навіть у США. Перші хворі були працівниками й покупцями на відкритому ринку морепродуктів, де продавали сире м'ясо коал, верблюдів і рептилій, разом із живими тваринами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський вірус в Україні: пояснили, чи українцям варто боятися

Науковці проаналізували штами нового коронавіруса й порівняли з тими, які виявили в інших тварин. Виявилося, що змії сприйнятливі до найбільш схожої версії коронавірусу. Ймовірно, саме вони і є "резервуаром" для росту й розмноження штама.

Для більш ясної картини необхідно провести додаткові тести, але після спалаху захворювання, ринок закрили і продезинфікували.

Усі рейси, автобуси, потяги, метро й пароми до міста і з нього призупинено. Влада ізолювала місто з населення 11 млн у спробі зупинити розповсюдження смертельного захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус міг перейти до людини від змій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі