четвер, 23 січня 2020 09:25

Китайський вірус в Україні: пояснили, чи українцям варто боятися

Китайський вірус в Україні: пояснили, чи українцям варто боятися
Смертельним коронавірусом заразилися 550 людей. Фото: vesti.ua

У Китаї від нового вірусу померли 17 людей. І їх кількість найближчими днями буде тільки збільшуватися. Адже діагностували його ще у 550 людей. Не всі вони китайці, а й ті, хто приїздив у країну.

Так хвороба вийшла за межі Китаю. Спершу було зафіксовано хворобу в Таїланді, а потім в Японії, Гонконзі, Південній Кореї, Тайвані та на Філіппінах. Люди бояться невідомого і панікують. Проте українцям немає чого хвилюватися.

Про це розповіла Ольга Голубовська, радниця міністра охорони здоров'я.

"Вірус схожий на застуду. На відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи. Спалах припав на святкування китайського Нового року, тому можливе зараження великої кількості людей", - розповідає фахівець.

Свою назву коронавірус отримав через зовнішній вигляд. Під мікроскопом на поверхні вірусної частки видно "корону" з виступаючих білків.

Коронавіруси можуть призводити до серйозних пневмоній, зокрема до атипової. Це важкий гострий респіраторний синдром. Він проявляється головним болем, хворим горлом, лихоманкою та загальним відчуттям слабкості. Важливими симптомами є поєднання підвищеної температури, кашлю і утрудненного дихання.

В Україні справді активізувалася вірусна пневмонія, але це класична пневмонія, спричинена іншими вірусами.

Всесвітня організація охорони здоров'я скликала термінове засідання комітету з надзвичайних ситуацій через поширення нового виду коронавірусу. Національний інститут охорони здоров'я США працює над вакциною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Китаї: 11-мільйонне місто закрили на карантин

Для захисту від вірусу не можна перебувати з можливим носієм вірусу на відстані в межах 2 метрів. Уникати контакту з живими або мертвими тваринами. Це стосується й контакту на ринках.

Добре проварювати м'ясо і яйця перед вживанням у їжу. Це важливо, адже багато продуктів в Україні привезені з Китаю.

Варто використовувати дезінфікуючий засіб на спиртовій основі, якщо мило і вода недоступні.

У США зафіксували перший випадок зараження китайським вірусом 2019-nCoV.

Пацієнт раніше їздив до китайського міста Ухань провінції Хубей, у центрі країни. Припускають, що спалах зараження вірусом стався на рибному ринку.

Зараз ви читаєте новину «Китайський вірус в Україні: пояснили, чи українцям варто боятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі