четвер, 23 вересня 2021 14:47

Конгрес США схвалив санкції проти "Північного потоку-2"

Конгрес США схвалив санкції проти "Північного потоку-2"
Поправки представила група законодавців на чолі з республіканцем Майклом МакКолом. Фото: Reuters

Палата представників Конгресу США внесе до щорічного проєкту оборонного бюджету поправки, які передбачають санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Палата одноголосно проголосувала за поправки, повідомив експосол США в Україні Джон Гербст у Twitter. Документ потребує затвердження в Сенаті та підпису президента Джо Байдена, щоб стати законом.

"Слава Конгресу! Доки високопоставлені американські та німецькі чиновники мовчать про те, що Газпром скорочує поставки газу в Європу, Палата представників додає поправку про санкції. Необхідний крок, щоб зупинити "Північний потік-2", - написав Гербст.

Внесені зміни зобов'язують президента США запровадити санкції проти всіх осіб та компаній, причетних до діяльності чи будівництва "Північного потоку-2". Поправка не передбачає звільнення від санкцій під різними приводами, наприклад, в інтересах нацбезпеки.

Поправки представила група законодавців на чолі з республіканцем Майклом Макколом та представницею демократів з Огайо Марсі Каптур, яка є співголовою групи підтримки України в нижній палаті Конгресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський створив робочу групу щодо загроз від "Північного потоку-2"

У травні Байден погодився відмовитися від санкцій Конгресу щодо газопроводу, намагаючись покращити відносини з Німеччиною, яка підтримала будівництво трубопроводу. 1 жовтня російська газова компанія-монополіст Газпром планує почати постачання газу в Європу через "Північний потік-2".

"Північний потік – 2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США схвалив санкції проти "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі