четвер, 16 вересня 2021 22:43

Зеленський створив робочу групу щодо загроз від "Північного потоку-2"

Зеленський створив робочу групу щодо загроз від "Північного потоку-2"
"Північний потік-2" містить прямі загрози національній безпеці. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський створив робочу групу з напрацювання пропозицій щодо мінімізації загроз від будівництва газогонів в обхід України.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Ukrinform.

Відповідне розпорядження президент підписав "у зв'язку з будівництвом магістральних газопроводів в обхід України та безпековими викликами у сфері енергетики, зокрема реалізацією проєкту "Північний потік – 2", який містить прямі загрози національній безпеці та безпеці всього регіону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі відмовляться від російського газу: назвали терміни

Робоча група має підготувати пропозиції заходів із запобігання та мінімізації негативних наслідків для держави від спорудження газогонів.

Робочу групу очолив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. До її складу увійшли очільник СБУ Іван Баканов, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, міністр енергетики Герман Галущенко, секретар РНБО Олексій Данілов.

1 жовтня російська газова компанія-монополіст "Газпром" планує почати постачання газу через "Північний потік-2".

Газ із Росії піде в Європу. Буде перекачуватися в Німеччину, Нідерланди та навіть північну Італію.

"Північний потік – 2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го.

США запровадили проти "Північного потоку-2" новий пакет санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський створив робочу групу щодо загроз від "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі