середа, 31 травня 2023 09:10

Китайський винищувач змусив літак США увійти в зону турбулентності

Китайський винищувач змусив літак США увійти в зону турбулентності
Пентагон назвав інцидент частиною моделі поведінки Китаю. Фото: pixabay.com

Над Південно-Китайським морем винищувач КНР виконав небезпечний маневр поблизу літака-розвідника Сполучених Штатів Америки.

Китайський літак пролетів на малій відстані від американського, змусивши той увійти в зону турбулентності, повідомляє ABS.

"RC-135 виконував безпечні та штатні операції над Південно-Китайським морем у міжнародному повітряному просторі відповідно до міжнародного права. Китайський літак пролетів на відстані приблизно 120 метрів від американського RC-135, чим змусив його летіти через зону турбулентності", – зазначило Індо-Тихоокеанське командування.

Пентагон назвав інцидент частиною модельованої поведінки Китаю.

"Спостерігається тривожне зростання ризикованих перехоплень у повітрі та зіткнень на морі з боку китайських літаків та кораблів. Такі дії можуть призвести до небезпечного інциденту чи прорахунку", – заявив високопоставлений чиновник міноборони США на умовах анонімності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Коря провела з США масштабні навчання біля кордону КНДР – фото

31 березня 10 китайських літаків під час "бойового патрулювання" перетнули середню лінію Тайванської протоки, яка є неофіційним бар'єром між двома сторонами. Це відбулося після того, як Китай пригрозив наслідками зустрічі президентки Тайваню зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Кевіном Маккарті.

Зараз ви читаєте новину «Китайський винищувач змусив літак США увійти в зону турбулентності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі