неділя, 16 червня 2024 07:28

Китай може вплинути на Путіна для завершення війни - президент Фінляндії

Китай може вплинути на Путіна для завершення війни - президент Фінляндії
Президент Фінляндії Александр Стубб вважає, що Китай та країни Глобального півдня можуть вплинути на РФ. Фото: suspilne.media

Китай може відіграти ключову роль у встановленні миру в Україні.

Окрім того, вплинути на закінчення війни РФ проти України міг би й Глобальний південь. Про це під час спілкування з журналістами на Саміті миру в Швейцарії заявив президент Фінляндії Александр Стубб, повідомляє yle.

"Я наполегливо закликаю Китай у тому, що він міг би вплинути на Путіна, покласти край цій війні", - сказав Стубб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Текст комюніке саміту миру готовий - ОП

За його словами, важливу роль у досягненні миру може відіграти також Глобальний Південь. Президент зазначив, що у саміті беруть участь "багато представників із країн Латинської Америки, Африки, Азії та особливо Близького Сходу".

"Це дає надію, що ми зможемо вийти на шлях миру, і я вважаю за важливе, щоб це сталося на умовах України", - наголосив Стубб.

Фінський лідер також закликав російського диктатора Володимира Путіна припинити війну. Водночас Стубб відкинув так звану "мирну ініціативу" Путіна.

У проекті підсумкової декларації Саміту миру, що проходить у Швейцарії, його учасники зазначають, що війна Росії проти України спричинила "масштабні людські страждання і руйнування".

Окрім того, у документі від 13 червня міститься заклик повернути Києву контроль над Запорізькою АЕС та доступ до українських морських портів.

Зараз ви читаєте новину «Китай може вплинути на Путіна для завершення війни - президент Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі