четвер, 30 листопада 2017 12:15

Канадський хакер зізнався, що працював на ФСБ

Канадський хакер зізнався, що працював на ФСБ
У звинуваченні фігурують не тільки облікові записи Yahoo, але також Google та Яндекс. Фото: kommersant.ru

Карим Баратов, виходець з Казахстану, а нині громадянин Канади, зізнався у хакерській діяльності та зламу поштових акаунтів на користь ФСБ.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки, оприлюдненому на офіційному сайті відомства, як пише "Укрінформ".

Баратову та ще 3 фігурантам, серед яких і 2 офіцери ФСБ Росії, були пред'явлені звинувачення в хакерському зламі й інших злочинних діях, що були скоєні з метою доступу до мережі Yahoo та пошти цього сервера.

Також наголошується, що 3 обвинувачених: офіцери ФСБ Дмитро Докучаєв та Ігор Сущин і хакер Олексій Белан – залишаються в Росії.

Баратов же повинен був зламати доступ до поштових облікових записів осіб, які представляють інтерес для ФСБ. Інформацію він мав відправити Докучаєву в обмін на гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція попередила про масове поширення вірусу Scarab

Окрім цього, у звинуваченні фігурують не тільки облікові записи Yahoo, але також Google та Яндекс.

"У обвинувачувальній угоді Баратов не тільки визнав хакерську активність від імені своїх подільників у ФСБ, але також хакерський злам загалом понад 11 тис. поштових записів в інтересах спільників з ФСБ та інших клієнтів в період з 2010 року до арешту канадською владою в березні 2017 року", - наголошується в повідомленні Міністерства юстиції США.

Тисячі користувачів онлайн-сервісу замовлення таксі Uber вважають, що їх акаунти зламали російські хакери.

Зараз ви читаєте новину «Канадський хакер зізнався, що працював на ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі