субота, 28 жовтня 2017 11:54

Іспанія назвала нового президента Каталонії

Іспанія назвала нового президента Каталонії
Фото: Главком

Урядовці Іспанії призначили Сорайя Саенс де Сантамарія виконуючою обов'язки президента і віце президента Каталонії. Раніше Саенс де Сантамарія була заступником іспанського прем'єра.

Про це повідомило видання "El Pais".

Виконувати обов'язки інших міністерств будуть очільники відповідних міністерств Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каталонське місто визнало короля Іспанії персоною нон-ґрата

Укази про усунення від влади Карлеса Пучдемона - попереднього президента Каталонії - та його уряду не містять слів про вдячність за державну службу. Хоча традиційно подібне формулювання має бути в такому указі.

Референдум про незалежність Каталонії відбувся 1 жовтня. Мадрид оголосив голосування незаконним і намагався його зупинити за допомогою поліції. Постраждали майже 900 осіб. 10 жовтня Карлес Пучдемон разом з головами кількох партій підписав декларацію про проголошення незалежності від Іспанії У свою чергу, уряд Іспанії висунув Каталонії ультиматум. Від Пучдемона вимагали чіткої відповіді: що означає підписана ним декларація незалежності. Пучдемон тягнув із відповіддю, тому Іспанія призупинила автономний статус Каталонії.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія назвала нового президента Каталонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі