середа, 25 жовтня 2017 11:06

Каталонське місто визнало короля Іспанії персоною нон-ґрата

Каталонське місто визнало короля Іспанії персоною нон-ґрата
Король Іспанії і представник уряду більше не зможуть насолодитися історичною спадщиною Жирони. Фото: espanarusa.com

Найбільше місто північної Каталонії Жирона визнало персоною нон-ґрата короля Іспанії Феліпе VI.

Міська рада прийняла відповідне рішення пізно ввечері 24 жовтня. Причиною стало те, що король підтримав рішення уряду позбавити Каталонію автономії, повідомляє Nacio Girona.

На сесії, котра закінчилася майже о півночі, рішення про позбавлення короля права відвідувати місто Жирону та однойменну провінцію депутати прийняли більшістю голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Каталонії зважився на рішучий крок

Статус небажаної персони отримав також представник уряду в Каталонії Енрік Мілло.

Міська рада Жирони заявила про відмову виконувати статтю 155 Конституції, котра позбавляє Каталонію автономії. Рішення про її імплементацію уряд прийняв на вихідних та відправив на розгляд сенату. Якщо її підтримає парламент, то все управління регіоном перейде напряму до Мадрида.

Жирона - це одне із найстаріших та найбільших міст Іспанії. Було засноване ще римлянами. В Жиронському соборі Святої Марії знімався 10-й епізод 6-го сезону серіалу "Гра Престолів".

Автономію Каталонії хочуть скасувати у відповідь на заяву каталонських очільників, що вони проголосять незалежність, якщо Мадрид відмовиться від перемовин і продовжить "репресії".

Зараз ви читаєте новину «Каталонське місто визнало короля Іспанії персоною нон-ґрата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі