субота, 30 травня 2020 22:04

Губернатор штату Міннесота мобілізує Нацгвардію

Губернатор штату Міннесота мобілізує Нацгвардію
Протестувальники в США почали палити поліцейські машини. Фото: Reuters

Губернатор штату Мінесота Тім Волц для вгамування протестів через смерть афроамериканця Джорджа Флойда мобілізує Національну гвардію. Це станеться вперше з часів Другої світової війни.

"Минула ніч (29 травня — ред.) була сміхотворною спробою вдати, що все це (протести — ред.) були про смерть Джорджа Флойда чи нерівність", — заявив губернатор під час пресконференції в суботу, 30 травня, передає CNN.

Він додав, що протести перетнули межу й перетворилися на "спалювання" крамниць і "порушення громадського порядку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нью-Йорку затримали понад 200 протестувальників

Протести в п'ятницю, 29 травня, поширилися на понад 30 американських міст, не лише в штаті Мінесота.

25 травня в місті Міннеаполіс після затримання поліцією помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Поліцейський, який затримував чоловіка, притис його шию коліном і не відпускав навіть тоді, коли той говорив, що не може дихати.
Історія Флойда спричинила хвилю протестів у місті проти неправомірних дій поліції.
Перед цим в інтернет потрапило відео, на якому Флойд лежить на землі й кричить "я задихаюся", а поліцейський тримає коліно в нього на шиї. Його фраза стала гаслом активістів, які протестують проти поліцейського насильства відносно темношкірого населення США.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор штату Міннесота мобілізує Нацгвардію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі