субота, 30 травня 2020 21:15

У Нью-Йорку затримали понад 200 протестувальників

У Нью-Йорку затримали понад 200 протестувальників
США накрила хвиля протестів через смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Фото: REUTERS

У Нью-Йорку під час масових протестів заарештували понад 200 осіб.

Протестувальники пошкодили понад 40 транспортних засобів міського відділу поліції. Більше десятка правоохоронців отримали серйозні поранення під час заворушень, повідомляє CNN.

Раніше повідомлялося, що в Окленді під час протестів застрелили співробітника федеральної служби охорони. Крім того, поранення отримав ще один співробітник ФСО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це кримінальні розбірки" - показали обличчя затриманих під час стрілянини в Броварах

Хвиля протестів прокотилася у США через смерть 25 травня 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. До мережі потрапили відеокадри, на яких видно, як під час затримання офіцер поліції притискає коліном до землі шию підозрюваного, а той намагається сказати, що не може дихати. Після цього у лікарні афроамериканець помер.

ФБР та прокуратура відкрили справу щодо правомірності дій поліції у Міннеаполісі. 28 травня губернатор Міннесоти видав указ про залучення Національної гвардії для підтримання порядку в штаті, у Міннеаполісі оголошено надзвичайну ситуацію та запроваджено комендантську годину.

Четверо поліцейських, причетних до інциденту, були звільнені.

Офіцер поліції Дерек Шовін, який фігурує у скандальному відео, заарештований. Йому висунули звинувачення у вбивстві.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку затримали понад 200 протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі