середа, 12 квітня 2023 07:46

Говорили про Україну: глави МЗС Франції та Нідерландів провели переговори

Говорили про Україну: глави МЗС Франції та Нідерландів провели переговори
В Амстердамі зустрілися міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра та глава МЗС Франції Катрін Колонна. Фото: twitter.com/WBHoekstra

Нідерланди та Франція об'єднують зусилля для того, щоб Європейський союз був сильним та стійким, мав геополітичну вагу та міг протистояти викликам.

Про це йшлося під час зустрічі міністра закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстри із главою МЗС Франції Катрін Колонною. Однією з тем переговорів була Україна, написав Гукстра у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба зідзвонився з колегами: про що говорили

За його словами, Франція та Нідерланди завжди були надійними партнерами на двосторонній основі та в рамках ЄС, НАТО й ООН.

"Війна в Україні ставить перед нами великі завдання. Ми повинні продовжувати тиснути на Росію через санкції та підтримувати українців стільки, скільки буде потрібно", ‒ наголосив Гукстра.

Французькі солдати не воюють на території України. Про це заявив уряд Франції, реагуючи на витік так званих секретних документів з докладним описом планів весняного військового наступу в Україні. Там вказувалося, що французькі солдати присутні на полі бою в Україні.

Час для переговорів з Росією не настав. "Погода зараз військова", сказав президент Франції Еммануель Макрон під час свого візиту до Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Говорили про Україну: глави МЗС Франції та Нідерландів провели переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі