понеділок, 20 січня 2020 16:16

Годував духів лісу: в Росії шамана запросили викликати снігопад на курорті

Годував духів лісу: в Росії шамана запросили викликати снігопад на курорті
Повідомляється, що за час перебування Іргаша в горах температура повітря вже знизилася на 7 градусів

Для обряду виклику снігопадів керівництво російського олімпійського курорту Красная Поляна в Сочі запросило "одного з найсильніших шаманів Сибіру" Іргаша.

Шаман був у горах із 11 січня, а 15-го запросив відпочивальників узяти участь в обряді, повідомляє сайт "Привет Сочи".

Жителі Гірської Шорії Кемеровської області, звідки родом шаман, вірять, що, звертаючись до трьох основних духів лісу, води і вогню, можна не лише викликати сніг, дощ або сонце, а й покращити життя сім'ї і навіть народу. На думку Іргаша, головне - виконати обряд від щирого серця і приготувати частування для духів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських чарівників попросили загасити пожежі Сибіру

Гості курорту Красная Поляна із задоволенням взяли участь у ритуалі і через вогонь погодували духів хлібом, м'ясом і солодощами, а деякі туристи, скориставшись нагодою, попросили снігу для своїх міст.

Виправдовуючись, курорт Красная Поляна послався на малосніжний початок зими. Кажуть, за час перебування Іргаша в горах температура повітря знизилася на 7° порівняно з прогнозами метеорологів.

Якутський шаман Олександр Габишев відновив похід проти президента РФ Володимира Путіна.

Російські психіатри визнали Олександра Габишева, який ішов проганяти президента Володимира Путіна, неосудним. Таким, що не може відповідати й усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Зараз ви читаєте новину «Годував духів лісу: в Росії шамана запросили викликати снігопад на курорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі