вівторок, 29 листопада 2022 16:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО застеріг Іран та інші країни щодо допомоги РФ у "брутальній війні"

Генсек НАТО застеріг Іран та інші країни щодо допомоги РФ у "брутальній війні"
Генсек НАТО Єнс Столтенберг застеріг Іран щодо допомоги РФ у війні проти України. Фото: eastnews.ua

Ні Іран, ні будь-яка інша країна не мають допомагати Росії в її війні проти України.

Про це застеріг генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг. Він виступив у вівторок, 29 листопада, в Бухаресті перед початком засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

"Нам відомо, що Росія вичерпує запаси боєприпасів, тому вони також звернулися до Ірану, щоб отримати більше. Ми чітко говоримо, що жодна країна не має підтримувати незаконну російську війну. Тому ні Іран, ні якась інша країна не мають надавати Росії ракети, дрони чи будь-що інше, що може допомогти їм продовжувати цю брутальну агресивну війну проти України", – заявив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не дозволимо" – США зробили заяву щодо Ірану

Він припустив, що є можливість того, що РФ продовжить завдавати ракетних ударів по цивільній критичній інфраструктурі, "бо Путін програє фундаментально".

"Росія програє на полі бою. Вони атакують міста та цивільні цілі, тому що вони не здатні перемогти на полі бою. Тому ми можемо чекати більше на атаки. Ми не можемо сказати скільки конкретно, але президент Путін і Росія демонструють бажання завдавати страждань такого рівня брутальності, якого ми не бачили в Європі з часів Другої світової війни", – констатував він.

Днями голова Ради національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулата попередив Іран. Він зазначив, що якщо країна передасть Росії балістичні ракети, то від Ізраїлю наша держава отримає високоточні ракети.

Напередодні Іран провів з Україною експертну зустріч щодо дронів, якими нас атакує Росія. У МЗС заявили, що українська сторона робить все можливе, щоб країна-агресорка не мала можливості використовувати іранську зброю.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО застеріг Іран та інші країни щодо допомоги РФ у "брутальній війні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі