понеділок, 01 лютого 2021 11:47

Франція приєднається до Кримської платформи

Франція приєднається до Кримської платформи
Етьєн де Понсен заявив, що Франція приєднається до Кримсткої платформи. Фото: Etienne de Poncins / Twitter

До Кримської платформи готова приєднатись Франція задля розробки рішень та механізмів деокупації українського півострова.

Про це розповів посол Франції в Україні Етьєн де Понсен в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Є контакти між 2 міністерствами, і в нас буде більше, це точно, тому що ми ніколи не визнавали ситуацію в Криму. Ми також контактуємо з нашими колегами з ЄС щодо цього питання і погоджуємо з ними дії. Ми уважно стежимо за цим з дипломатичної точки зору", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запросила Канаду долучитися до роботи Кримської платформи

За його словами, Франція перебуває на ранній стадії переговорів.

"Але не зовсім ясно, яка мета цієї платформи. Як я розумію, це майданчик для обговорення політичної ситуації в Криму. Це корисно, але з якою метою – ще невідомо. В принципі ми підтримуємо і до неї приєднаємося. Але, очевидно, є необхідність в поясненні. Запуск платформи заплановано на 23 серпня, так що в нас є час", – прокоментував він.

Кримська платформа — це система заходів, яка систематизує те, що вже зроблено, й ініціює додаткові інструменти для повернення Криму. Щонайменше 6 країн дали згоду на участь у переговорах щодо деокупації Криму.

Зараз ви читаєте новину «Франція приєднається до Кримської платформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі