понеділок, 07 жовтня 2019 01:01

Флот США поповнився бойовим кораблем та підводним човном

Флот США поповнився бойовим кораблем та підводним човном
До складу ВМС США увійшов новий бойовий корабель-невидимка LCS 20 USS Cincinnati.

До складу військово-морського флоту Сполучених Штатів Америки увійшов новий бойовий корабель-невидимка LCS 20 USS Cincinnati та ударний атомний підводний човен (АПЧ) USS Oregon SSN 793.

До завдань корабля входитиме патрулювання і захист флоту від атак малих надводних суден, боротьба з малошумними підводними човнами супротивника, протимінна боротьба, ведення розвідки, підтримка дій сил спеціальних операцій, повідомляє пресслужба Пентагону.

Судно озброєне 57-мм гарматою Mk.110, 30-мм зенітним арткомплексом, пусковою установкою на 11 зенітних ракет Evolved SeaRAM і чотирма кулеметами. На його борту базуються два вертольоти MH-60R/S і безпілотники.

Воно стане десятим кораблем класу Independance в складі ВМС США. У перспективі всі кораблі типу класу Independance будуть посилені протикорабельними ракетами NSM.

Атомний підводний човен (АПЧ) USS Oregon SSN 793 оснащений 12-ма крилатими ракетами Tomahawk.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорне море зайшов американський корабель - росіяни підняли паніку

Oregon є 20-им підводним човном класу "Вірджинія", яка має спеціальне звукопоглинальне покриття корпусу і малошумну рухову установку. Підводні човни цього типу здатні розвивати швидкість понад 25 вузлів і перебувати на бойовому чергуванні під водою протягом декількох місяців", - говориться в повідомленні.

Планується побудувати 48 субмарин цього класу, 33 з них - до 2030 року.

Зараз ви читаєте новину «Флот США поповнився бойовим кораблем та підводним човном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі