четвер, 18 серпня 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонія перестала пускати громадян РФ із шенгенськими візами

Естонія перестала пускати громадян РФ із шенгенськими візами
В Естонію все ще пускатимуть тих росіян, що приїжджають за туристичними візами до найближчих рідних. Фото: pixabay.com

Відсьогодні Естонія припинила пропускати громадян Російської Федерації із шенгенськими візами, виданими естонським урядом.

Рішення про цю заборону ухвалили ще 11 серпня, пише ERR. Зараз такі візи мають приблизно 25 тис. російських громадян.

"Обмеження стосуються туристичних подорожей, відвідування спортивних і культурних заходів, а також поїздок до Шенгенської зони з розважальною метою. Такого ми більше не приймаємо й таких людей в Естонію не пускатимемо", – заявив заступник директора департаменту поліції та прикордонної охорони Егерт Белічов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС розповіли, наскільки реальне скасування віз у ЄС для росіян

В Естонію пускатимуть тих, хто приїжджає за туристичними візами до найближчих рідних. Винятки зроблять і для візитів з гуманітарною метою, наприклад, на похорон.

Усіх, хто приїхав до 18 серпня, з країни не виганятимуть, але під час виїзду із Шенгенської зони їхні візи анулюють. Винятки роблять для росіян, які до початку дії санкцій поїхали транзитом через Естонію до третьої країни, наприклад, Великої Британії, і хочуть тим самим шляхом повернутися додому.

Естонія, як і раніше, пускатиме до себе росіян з туристичними візами, виданими іншими державами Шенгену. Водночас міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу заявив, що країна має можливість в односторонньому порядку заборонити їм в'їзд.

11 серпня Естонія вирішила заборонити в'їзд на свою територію громадянам Російської Федерації із шенгенськими візами, виданими естонським урядом. Естонію підтримала Литва. Також нові обмеження для росіян готує Фінляндія.

У червні Естонія завершила будівництво першої укріпленої ділянки кордону з Росією. А 16 серпня там за пів дня знесли радянські танки й монументи.

Цього місяця країна також анулювала візи російським пропагандастам.

Зараз ви читаєте новину «Естонія перестала пускати громадян РФ із шенгенськими візами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі