понеділок, 07 березня 2022 14:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС закриє лазівки, за допомогою яких Путін обходить санкції проти РФ

ЄС закриє лазівки, за допомогою яких Путін обходить санкції проти РФ
Путін не матиме жодної можливості для подальшого фінансування війни. Фото: pixabay.com

Єврокомісія планує закрити лазівки, за допомогою яких Росія зможе обходити запроваджені ЄС санкції.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про посилення санкцій проти РФ за вторгнення в Україну, передає Deutschlandfunk.

"Ми вже запустили три пакети дуже жорстких обмежень, які шкодять Росії та зокрема президенту РФ Володимиру Путіну. Це видно по його реакціях. Але ми підемо далі. Наступним кроком стане закриття лазівок, щоб припинити ухилення від санкцій", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США збирається заборонити імпорт російської нафти

За словами президентки Єврокомісії, подальші дії Євросоюзу залежатимуть від розвитку ситуації в Україні.

"Під "ми" я маю на увазі глобальну спільноту зі Сполученими Штатами, Канадою, Великою Британією, тобто понад 40 країн, які спільно запроваджують санкції проти президента Путіна. Він не повинен мати жодної можливості для подальшого фінансування своєї жорстокої війни", - наголосила вона.

Вчора у Великій Британії порт відмовився розвантажувати російську нафту з німецького танкера. Докери в місті Чешир відмовилися розвантажити судно Seacod.

Британія заборонила захід у свої порти суднам, які мають будь-яке відношення до РФ, через її вторгнення в Україну. Seacod ходить під німецьким прапором, тому вантаж судна формально не підпадає під заборону. У той же час профспілка робітників Unite закликала уряд усунути цю лазівку.

Зараз ви читаєте новину «ЄС закриє лазівки, за допомогою яких Путін обходить санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі