понеділок, 16 січня 2023 21:55

Ердоган знову зідзвонився з Путіним: про що говорили

Ердоган знову зідзвонився з Путіним: про що говорили
Президент Туреччини Ердоган знову дзвонив Путіну. Фото: unsplash.com

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вдруге з початку року провів телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним.

Розмова стосувалася російсько-української війни й пов'язаних економічних питань, повідомила пресслужба турецького президента.

Зачепили тему "зернового коридору", експорту російського аміаку й перемелювання російського зерна на борошно в Туреччині з подальшим експортом у країни Африки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина радикально змінила бачення щодо миру в Україні – посол

Ердоган знову завив про готовність Туреччини стати посередником на шляху до довгострокового миру між Росією та Україною.

Попередня телефонна розмова між Ердоганом та Путіним відбулася 5 січня. Тоді турецький президент закликав Росію до одностороннього припинення бойових дій проти України.

У розмові Ердоган зазначив, що переговори щодо російсько-української війни принесли позитивні результати, наприклад, ініціативу щодо створення зернового коридору, обміну полоненими й створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган знову зідзвонився з Путіним: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі