четвер, 05 січня 2023 12:35

Ердоган поговорив з Путіним про Україну

Ердоган поговорив з Путіним про Україну
Ердоган та Путін зідзвонилися. Фото: Главком

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з російським президентом Владіміром Путіним. Обговорювали війну в Україні.

Також питання турецько-російських відносин, зокрема енергетичних, повідомила пресслужба турецького лідера

У розмові Ердоган зазначив, що переговори щодо російсько-української війни принесли позитивні результати, наприклад, ініціативу щодо створення зернового коридору, обмін полоненими й створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган розповів подробиці вивозу українського зерна

Ердоган також заявив, що заклики до миру й переговорів треба підкріпити одностороннім оголошенням про припинення вогню та "баченням справедливого рішення".

"Щодо енергетичних питань, то РФ і Туреччина продовжують зміцнювати інфраструктуру для створення хабу природного газу в Туреччині. Хочемо завершити дорожню карту й зробити конкретні кроки для реалізації цього проєкту якомога швидше", – наголосив Ердоган.

Туреччина вважає, що треба переконати Україну сісти за стіл переговорів з Росією

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, що деякі країни Заходу не зацікавлені у врегулюванні ситуації. І їм потрібно вмовити Україну піти на переговори. Зробити це зараз буде складніше, ніж у березні.

Міністр наголосив, що війну можна завершити за допомогою дипломатії. Його країна займає у питанні врегулювання прагматичну позицію.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган поговорив з Путіним про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі