четвер, 19 травня 2022 16:35

Ердоган заявив, що не розриватиме стосунки з Путіним

Ердоган заявив, що не розриватиме стосунки з Путіним
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав стосунки з Росією стратегічно важливими. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав стосунки з Росією стратегічно важливими. Країна імпортує 50% природного газу з Росії і не збирається від нього відмовлятися

Туреччина не планує розривати зв'язки з президентом РФ Володимиром Путіним, передає Hurriyet.

"Що стосується війни Росії і України, то, звичайно, ми зараз проводимо збалансовану політику і щодо Росії, і щодо України. І в цій політиці балансу, звичайно, я не маю наміру розривати зв'язки з паном Путіним, або паном Зеленським", - каже Ердоган.

Туреччина продовжуватиме роботу для уникнення світової війни. Ердоган наголосив, глобальний конфлікт нікому не піде на користь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін сказав Ердогану, що бойових дій у Маріуполі вже немає

"У нас є зв'язки з обома сторонами. З Росією ми маємо проєкт в атомній енергетиці - АЕС "Аккую". Сподіваюся, протягом наступного року ми завершимо і відкриємо її. Знову ж таки, звідки ми беремо 50 відсотків природного газу, який зараз використовуємо? Поставляємо з Росії. Для нас це стратегічно важливі відносини. І ми не можемо розірвати ці відносини", — сказав президент Туреччини.

Туреччина сподівається, що зустріч президента України Володимира Зеленського й президента Росії Володимира Путіна відбудеться "найближчими днями". Водночас у процесі підготування переговорів досі виникають "проблемні ситуації", заявив після засідання Консультативної групи з оборони й безпеки для України в Німеччині міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган заявив, що не розриватиме стосунки з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі