середа, 03 листопада 2021 23:52

Емігрантка з України перемогла на виборах до міської ради Нью-Йорка

Емігрантка з України перемогла на виборах до міської ради Нью-Йорка
Інна Верніков з України перемогла на виборах у Нью-Йорку. Фото: Фейсбук/InnaVForNYC)

Емігрантка з України Інна Верніков перемогла на виборах у Нью-Йорку.

Вона пройшла до міської ради, повідомляє voanews.

Інна Верніков родом з українського міста Чернівці. У США переїхала разом з батьками в 12-річному віці, де стала адвокатом. Після 8-річної адвокатської практики в Брукліні вирішила спробувати себе в місцевій політиці.

Депутатська практика в США оплачується, але депутати отримують невеликі гроші. Тепер українка буде змушена залишити адвокатську практику. Проте каже, що гроші для неї - не головне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка в Нью-Йорку вчить місцевих ліпити вареники

"Головне - це зміни, які я зможу впровадити в місті... Я роблю це, тому що люблю цю країну і вдячна за те, що вона нам дає. Також, як емігрантку, мене хвилює те, що, як я бачу, відбувається з країною", - говорить Верніков.

Верніков-представниця Республіканської партії в США. На минулих виборах голосувала за Дональда Трампа. На дільниці, де вона балотувалася в депутати, в основному проживають вихідці з колишнього Радянського Союзу.

Перший український емігрант в Америці Іван Богдан приплив із Джоном Смітом у колонію перших поселенців Джеймстаун 1608 року. Богдан зустрів капітана Сміта, коли той воював з османами, був узятий у полон і втік з нього через Україну, Румунію, Угорське королівство та інші країни. Але великомасштабна українська імміграція до Америки почалася тільки з 1880 року.

Українська еміграція до США із Закарпаття, Галичини та Буковини розпочалася ще в останній чверті XIX століття, набувши масового характеру в 1890-ті і до початку Першої світової війни. Вона тривала і в міжвоєнний період, хоча і в менших масштабах. Після Другої світової війни до США переїхали майже 100 тис. біженців з України.

Зараз ви читаєте новину «Емігрантка з України перемогла на виборах до міської ради Нью-Йорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі