середа, 06 березня 2024 17:54

Єдина суперниця Трампа вийшла з президентської гонки

Єдина суперниця Трампа вийшла з президентської гонки
Республіканка Ніккі Гейлі оголосила про припинення своєї президентської кампанії. Фото: колаж

Республіканка Ніккі Гейлі оголосила про припинення своєї президентської кампанії.

Вона була єдиною конкуренткою Дональда Трампа у боротьбі за номінацію від партії. При цьому вона не підтримала Трампа, якому вона програла на праймеріз. Про це пише ВВС.

Ніккі Гейлі не вдалося досягти значного успіху за підсумками "супервівторка" в США, коли праймеріз Демократичної та Республіканської партій пройшли відразу в 15 штатах і на одній американській території.

На них переконливу перемогу здобули Дональд Трамп та Джо Байден, а Гейлі змогла з невеликою перевагою виграти лише у штаті Вермонт (до цього вона обійшла Трампа на праймеріз ще в одному штаті, Вашингтоні).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден назвав Трампа екзистенційною загрозою для США

У "супервівторок" розподіляється близько третини всіх голосів делегатів - 865 у республіканців і щонайменше 1420 у демократів. Байден здобув перемогу на демократичних праймеріз у всіх 14 штатах, де в "супервівторок" проходило голосування, програвши лише в Американському Самоа (острівній території США), Трамп теж виграв у всіх штатах, поступившись Гейлі лише у Вермонті.

Хоча дані опитувань показували, що у Гейлі набагато більше шансів здобути переконливу перемогу над Байденом на президентських виборах у листопаді, ніж у Трампа, низка поразок на праймеріз практично не залишила їй шансів скласти конкуренцію експрезиденту США у боротьбі за номінацію.

Вибивши з гонки свого останнього суперника, Трамп таким чином залишається єдиним кандидатом у президенти від Республіканської партії.

При цьому, згідно з екзит-полами, приблизно третина виборців, які підтримали Гейлі на праймеріз, не збирається підтримувати Трампа на виборах у листопаді.

У США за результатами експертно-наукового опитування визначили Дональда Трампа найгіршим президентом країни за всю історії.

Він став останнім у рейтингу президентської величі. Результати дослідження опублікував на своєму сайті професор політичних наук Університету Г'юстона Брендон Роттінгаус.

Експертно-наукове опитування Presidential Greatness Project, яке фіксує ставлення наукової спільноти США до президентів країни, визначило Трампа останнім у рейтингу президентської величі.

Зараз ви читаєте новину «Єдина суперниця Трампа вийшла з президентської гонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі